Bjørgeberget, Ringsaker, Hedmark.

499 moh
Ankomst: Parker ved Hempa Skole. Med ryggen til skolen går du RETT over/rett frem og inn på en gangvei. Når du kommer til et "veiskille" tar du til venstre under tunellen (sånn som lager ekko :D). Når du kommer til boligfeltet og du ikke helt vet hvor du skal gå, går du til venstre. På toppen skal du finne en sti. Følg denne forbi to hus så er du ved merkingen. Lykke til! Vi sleit (måtte stoppe folk for å finne frem)

Jeg har vært på vennskapsreunion i Hedmark fylke, og derfor spurte jeg May om det passet for henne at søndagsturen også var i dette området. Jeg googlet frem til et par turer hvor vi falt på "Tuva", et relativt høyt fjell. Tur-appen "ut.no turguide" Sa vi skulle til Brummundal så vi kjørte dit. Når vi kommer oss til Brummundal fant vi ingen "Tuva", og alle vi spurte på vår vei hadde ikke engang hørt om det.. Vi googler litt og fant ut at det var to alternativer, og absolutt ikke i Brummundal.. Det ene lå 1 time unna og det andre 4 timer unna.. Vi ga opp..

Vi gikk inn på den misvisende appen for å finne en annen tur, og det falt på Bjørgeberget. Med sine 499 moh kunne den ikke måle seg med "Tuva" (over 1000moh), men siden jeg var potensielt fyllesyk og May var støl etter gårsdagens arbeidsdag var det vel likegreit med en dassetur...

Vi parkerer ved skolen som appen sa, men vi klarte ikke å tolke hvor vi skulle gå, så selvfølgelig gikk vi feil først. Etter litt hjelp kom vi oss på rett vei. Så med vår litt forenklede veiforklaring håper jeg du finner det lettere enn oss. Det er litt gåing på asfalt i et lite boligstrøk. Bakken er ganske bratt, så det er god trening. Så fort du kommer deg på stien og du går forbi de veldig koselige husene i skogen er du inne i enda en av Norges fine eventyrskoger. Stien er relativt dårlig merket enkelte ganger, men litt innstinkter og fantastisk god gjetning fant vi veien alikevell. Turen gikk som en lek og vi var nede ved bilen på null, komma niks.
Utsikten var veldig bra, du kan velge mellom utsikt over Mjøsa eller bøndene som arbeider på åkrene sine. Husk å skrive i "Turboka" som ligger i postkassa.

Neste helg skal vi på Fentetrøkket, i Geilo. Vi skal slå opp telt på fredag og går turen lørdag. Dette innlegget kan du lese HER.
Bilder fra dagens tur under:

vannpause på veien skal til. 

Bella veldig sliten <3
<3

Finn Ekornet

På toppen må man signere turboka!

utsikten over Mjøsa (større rekkevidde IRL)

utsikt over arbeidende bønder

vakreste <3

nyter utsikten

Bella, som har fått nydelig solbrun pels i sommer

<3

har lagt merke til hundesnacks-posen



På vei ned igjen


To slitne jenter <3

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ramstadsjøen, Rælingen

Nipkollen, Nannestad.

Gjeddevann